Bazylia to moje jedno z fajniejszych ziół jakiego używam na codzień. Pachnąca, cudowna, słodka, niesamowita. Jeśli posadzicie ją sobie sami w domu, wyrośnie pięknie i pachnąco. Ta z supermarketu niestety szybko zwiędnie. Dodana do marynat, sałatek, kanapek, sosów, jest genialna. Np. spagetti z oliwą z oliwek, utartą bazylią w moździerzu, czosnkiem i solą jest po prostu mega genialne ! Ta dzika ogrodowa jest jeszcze bardziej aromatyczna. Koniecznie spróbujcie ją hodować. Daje niesamowicie dużo frajdy !
Nasze gotowanie to poznawanie nowych smaków, przypraw i zabawa w łączenie składników. To chwila po prostu dla nas. Wspólne gotowanie to jedyny czas w tygodniu kiedy możemy pobyć spokojnie razem. Kartki w zeszycie, w którym zapisujemy przepisy skończyły się - czas na kolejny krok. Postanowiliśmy pisać bloga aby podzielić się naszymi pomysłami. Przepisy są proste, fajne dania można przygotować w 20 minut. Po ciężkim dniu pracy wracając do domu możemy kupić 2-3 produkty i zrobić pyszny posiłek.
czwartek, 13 września 2012
Bazylia we własnej doniczce :)
Bazylia to moje jedno z fajniejszych ziół jakiego używam na codzień. Pachnąca, cudowna, słodka, niesamowita. Jeśli posadzicie ją sobie sami w domu, wyrośnie pięknie i pachnąco. Ta z supermarketu niestety szybko zwiędnie. Dodana do marynat, sałatek, kanapek, sosów, jest genialna. Np. spagetti z oliwą z oliwek, utartą bazylią w moździerzu, czosnkiem i solą jest po prostu mega genialne ! Ta dzika ogrodowa jest jeszcze bardziej aromatyczna. Koniecznie spróbujcie ją hodować. Daje niesamowicie dużo frajdy !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz